2015. július 29., szerda

Telkibánya - egy hosszúhétvége barátokkal

Az ország keleti szegletében élőként gyakran szembesülök azzal, hogy a Dunától nyugatra ill. Pest környékén élő ismerőseim kicsit sajnálkoznak azon, milyen nyomorúságos lehet itt az élet felénk.
Pedig higgyétek el, errefelé is akad szép számmal látnivaló, program csak legyen ideje és lehetősége az embernek kiélvezni ezeket.
( Na, jó IKEA az nincs! :D )
Az északi tájakon kiránduló hazánkfiai ritkán jutnak el Egertől távolabbi vidékekre, nem is sejtvén, hogy milyen gyöngyszemekre bukkanhatnak, ha kissé tovább is merészkednek!
Köztudottan jó kis utcai közösségünk idén - előre hozva az augusztusi utcanap örömeit - kapcsolatépítő tréning gyanánt telkibányai kirándulás mellett döntött.
A programot Gabi szomszédasszony-barátnőm szervezte, sikerült találnia egy gyerektábort a csapatunknak, ahol baráti áron tölthettünk két éjszakát mindösszesen 24-en.
Telkibányán jómagam is először voltam, bevallom teljesen  beleszerettem a kis községbe.
Tökéletes fekvése, ízléses, gondozott, hangulatos vendégházai, jó levegője ideális helyszínt nyújtanak a kikapcsolódáshoz. 

Első napunk túrázással telt.
Az Aranyásók útja tanösvényen indultunk el Gabi vezetésével - aki nem mellesleg igazi "ironwoman" :D - és rá kellett jönnünk, hogy bizony fizikai kondíció tekintetében hatalmas szórás volt a mezőnyünkben.
Volt ám sok jajgatás, nyögdécselés, veríték, de az út egyharmadát követő holtpont  - és egy frissítő zápor -  után sikeresen teljesítettük a távot!
Amibe nem halsz bele, attól erősebb leszel! :D
A következő napot sétával, vár és kastélylátogatással töltöttük, utolsó nap még egy túrával megspékelve a tartalmas kiruccanásunkat.
Jó volt!
Szép volt!
Szeressétek ti is Telkibányát és környékét! :D

Azért pihiztünk is egy csöppet..

Meg ettünk...


A kölykök sem nyafogtak unalom miatt.

Technika felejtős....

Telkibánya, Kopjafás temető - a táborunkkal szemben.






A Szent Katalin kápolna egyre népszerűbb házasulandó párok körében.



Füzéri vár



Terveim között szerepel Korlátügyi Minisztérium felállítása! Már, ha politikai pályára lépek... :D

Füzérradvány, Károlyi-kastély. Magyarország egyik legnagyobb angolparkja.

És Európa egyik legrégebbi platánfája...


Gyönyörű, romantikus stílusban épült kastély kb. 15%-át újították fel ezidáig, reméljük egyszer régi pompájában is látható lesz!





Megszálltuk a parkot!

Boldogkőváralja. Így néz ki egy igazi vár kérem szépen!

Látni, hogy a gyereked rohan egy ilyen terepen, neked, akinek tériszonya van, haláloooos!!!!


Megcáfolva sok-sok véleményt, a bulizáshoz elég a citromos sör, ha jó a társaság!!!! :D

3 megjegyzés :

  1. Nagyon szép hétvégétek volt, és bizony bizony sok szépség rejlik azokon a tájakon (is) . Aranygombos Telkibánya ahogy mondani szokták, igazi kincs .

    VálaszTörlés
  2. Az utolsó képet nézve mindenképpen meg vagyok győzve, hogy ez nagyon jó hangulatú kis kirándulás volt! :)
    Én is tériszonyos vagyok. Volt olyan túránk, hogy mindenki rohant egy murvás lejtőn lefelé, kétoldalt szakadékkal, én meg fenéken csúsztam inkább. De nem volt ám ciki, mert mások is tettek így, akik ilyen betojik, mint én. :)

    VálaszTörlés
  3. Pest melett élek és írígykedem!!!! Annyi minden van közel hozzátok ami itt nincs!!! Azt hiszem most méztem végig a képeket 10.x és még mindig nem untam meg. Ha meglesz a korlát ügyi minisztérium és személyi titkár üresedés lesz kérlek szólj elvarrnám az ügyek kusza szálait!!!

    VálaszTörlés

Légy pozitív! :-)